Ідеї для декору, натхненні інтер’єром шкіл

- Advertisement -





Шкільна пора офіційно наступила, і зараз саме час на секунду відволіктися від суєти і безлічі клопоту, пов’язаних з цим сезоном. Давайте згадаємо свою школу і постараємося взяти на озброєння деякі прийоми оформлення інтер’єру, адже деякі дизайнерські знахідки були навіть в такому строго регламентованому декорі. Саме вони можуть стати джерелом натхнення для створення стильного і затишного дизайну. Шкільна пора офіційно наступила, і зараз саме час на секунду відволіктися від суєти і безлічі клопоту, пов’язаних з цим сезоном.
 
Давайте згадаємо свою школу і постараємося взяти на озброєння деякі прийоми оформлення інтер’єру, адже деякі дизайнерські знахідки були навіть в такому строго регламентованому декорі. Саме вони можуть стати джерелом натхнення для створення стильного і затишного дизайну. Тумби для зберігання карткових каталогів, подібні до тих, що до сих пір використовуються в деяких бібліотеках, є безпрограшним доповненням будь-якого інтер’єру, як класичного, так і сучасного. Сьогодні такі меблі рідко використовують за прямим призначенням, частіше можна зустріти стилізації, що не скасовує їх функціональність.
 
Мабуть, настінні годинники є тим елементом декору, який залишався незмінним у всіх навчальних закладах з року в рік. Вони досить лаконічні, зате підійдуть до абсолютно будь-якого інтер’єру. Стіл, що нагадує шкільну парту (або саме шкільна парта, використана в декорі спальні або вітальні) додадуть особливий шарм вашому інтер’єру. Родзинкою можуть стати написи, нанесені ручкою на внутрішню поверхню висувних ящиків. Невеликі вазочки і пляшки, що нагадують своєю формою мензурки з кабінету хімії, є вельми оригінальним способом декорування ванної кімнати. Важкий, надійний і неймовірно місткий стіл, який немов ще вчора займав почесне місце в кабінеті хімії, може знайти друге життя в інтер’єрі вашої кухні.
 
Звичайно, коли ми говоримо про школу, перше, що спадає на думку, це класна дошка. Саме вона стала улюбленицею інтер’єрних дизайнерів останнім часом, і не дарма, адже на подібній дошці дуже зручно робити милі замітки, складати меню або список покупок. Великі схеми, карти та ілюстрації, такі, наприклад, як на цьому фото, потрапили в інтер’єр ніби прямо з кабінету біології. Подібні малюнки тим цінніше, ніж старше, і, зрозуміло, стануть органічним доповненням не кожну інтер’єрного стилю, але поекспериментувати хоча б з картами потрібно обов’язково. Вузькі високі шафки також є класикою шкільних інтер’єрів.
 
Ми пропонуємо перейняти цей елемент рівно таким який він є, а саме в якості зручної системи зберігання. Подібні шафки помістяться навіть в невеликій кімнаті, там, де стелаж стандартних розмірів буде недоречний. Старовинні глобуси вже не є повноцінним навчальним засобом (хіба що для любителів історії), але вони являють собою неймовірно гармонійний і стильний декоративний об’єкт, до того ж їх так цікаво розглядати на дозвіллі. За часів наших бабусь багато предметів виглядали зовсім не так, як сьогодні. Це відноситься і до облаштування класної кімнати, наприклад, точилка для олівців була одна на весь клас, вона мала досить значний розмір і була прикріплена на стіну. Якщо у вашій родині зберігся подібний предмет, спробуйте обіграти його по-новому в інтер’єрі, він додасть будинку чарівність ретро-стилю.

- Advertisement -
- Advertisement -