7 правил дизайну, які варто забути

- Advertisement -





Ви до сих пір думаєте, що плитка підходить тільки для оздоблення стін в кухні і ванній кімнаті? Або що картини потрібно вішати на рівні очей? Поспішаємо розвінчати всі стереотипи! Те, що здається звичним і усталеним, в інтер’єрного дизайну вже давно переглянута, адже правила створені для того щоб їх порушувати, чи не так? Дизайн – це гра, а значить, рано чи пізно будь-які правила повинні бути зруйновані в ім’я нової стилістики, свіжих поглядів і пошуків справжньої краси.
 
Правило 1: Для декору маленьких приміщень доречні тільки приглушені кольори. Чому про нього варто забути: Насправді, колір – це далеко не все, це лише мала частина інтер’єру, саме тому не варто віддавати палітрі таку серйозну роль. Зрештою, не буде ніякого пуття, якщо ви любите яскраві кольори, але, слідуючи правилу, будете використовувати для кімнати нейтральні, спокійні відтінки. Навряд чи така кімната буде вас радувати. Якщо ви потребуєте в насичених фарбах, використовуйте їх, краще проявити стриманість в деталях і в обробці.
 
Правило 2: Плитка підходить лише для роботи у ванній кімнаті або кухні. Чому про нього варто забути: Насправді, плитка може носити не тільки утилітарний, але і чисто декоративний характер. Погляньте, наскільки виразним і цікавим робить інтер’єр цієї кімнати стильна прямокутна плитка на стіні. Ви можете використовувати плитку для оздоблення стін навіть в спальні. Це вельми нетривіальний підхід до декору, використовуйте його в роботі з будь-яким приміщенням, поєднуючи різні фактури і матеріали.
 
Правило 3: Для обробки стін кухні підходить тільки плитка. Чому про нього варто забути: Якщо вже ми зважилися використовувати плитку в декорі спальні, то чому б не поекспериментувати в обробці стін кухні з шпалерами? Якщо ви переживаєте через складнощі з прибиранням, тобто один спосіб уникнути проблем. Просто накрийте шпалери зверху захисним склом, його буде зовсім не помітно, але при цьому прибирання стане легким і швидким справою.
 
Правило 4: Все, що використовується в процесі приготування, має бути сховане в ящики. Чому про нього варто забути: Так, ми звикли ховати в закриті ящики і стелажі численні каструлі, чашки, вази і ще тисячу таких необхідних дрібниць. Але якщо вам зручніше, коли вони знаходяться у відкритому доступі, ви цілком можете собі дозволити саме такий стиль. Нехай він нагадує про ресторанній кухні, де панує суєта і творчий дух.
 
Правило 5: У інтер’єрі спальні варто дотримуватися симетричність і лаконічність. Чому про нього варто забути: Все рівно навпаки: чим більш розслабленим і менш суворим буде інтер’єр вашої спальні, там затишніше і комфортніше вона стане.
 
Правило 6: Стільці для їдальні повинні складати єдину групу. Чому про нього варто забути: Дозвольте собі вільні комбінації! Нехай старі, але такі улюблені предмети інтер’єру, в тому числі і стільці, є сусідами з новими. Це лише додасть родзинку і елемент гри в декор кімнати.
 
Правило 7: Картини повинні знаходитися на рівні очей. Чому про нього варто забути: Так, таке розташування дійсно можна назвати безпрограшним, але хіба мистецтво повинно йти рука об руку з такою обережністю і навіть острахом? Ось вже де точно варто відкинути всі правила і просто експериментувати. Можливо, навіть краще додати інтер’єру якусь недбалість, склавши роботи художників на підлозі, в цьому є якийсь відсилання до майстерень і галерей.

- Advertisement -
- Advertisement -