Як використовувати білий колір в інтер’єрі вітальні

- Advertisement -





Білий колір в інтер’єрі – ідея, яку, безсумнівно, варто розглядати, коли вибираєте новий відтінок для вашого будинку. Цей колір несе в собі масу плюсів: він наповнює приміщення об’ємом, навіть невелика кімната, пофарбована в білий колір, візуально набуває додаткову площу. Це колір легкості і лаконічності, він дарує настрій свіжості і чистоти. Однак, він має і свої недоліки, які, при належному відношенні, легко виправити під час планування колірної гами і інтер’єру в цілому. Так як же працювати з білим кольором, щоб він розкрився повністю і зробив ваш інтер’єр незабутнім?
 
Ідеальним доповненням для приміщення, обробленого білим кольором, можуть стати прості горшкові рослини. Пишна зелень якнайкраще доповнює і додатково підкреслює білосніжний відтінок. Якщо вам хочеться декорувати приміщення в білому кольорі, але ви не знаєте, як краще це зробити, зверніться до скандинавського стилю. Мабуть, жоден інтер’єрний стиль не використовує таку кількість білого, як скандинавський, і тут завжди є готові колірні схеми, які перевірені роками, наприклад, білий, сірий і трохи чорного. «Білий інтер’єр» зовсім не синонім нудного і одноманітного інтер’єру!
 
Для того, щоб уникнути ефекту одноманітності, додайте в декор цікаві деталі, вони зовсім не повинні кидатися в очі, досить стриманих акцентів, наприклад, обробка стін витонченими дерев’яними панелями, що нагадують вагонку. Білий часто краде обсяги і форми, тому вам потрібно створити їх навмисно і в трохи більшому обсязі. Можна використовувати для цього вази і статуетки все того ж білого відтінку, в результаті ви отримаєте незвичайний, але дуже стильний ефект. Для того щоб розставити необхідні акценти і врівноважити білий інтер’єр візуально, підійдуть також великі елементи декору, наприклад, високий торшер незвичайної форми. Торшер, подібний до того, що представлений на фото, вище звичайного, але саме це виділяє його на загальному тлі і допомагає задати необхідний акцент.
 
Ви здивуєтеся, але не тільки мінімалізм і повна стриманість доречні в білих інтер’єрах. Насправді, дуже цікаво виглядає поєднання на перший погляд непоєднуваних речей, таких, як, скажімо, тотальний білий і сільський стиль. Плетені килими сміливих забарвлень, яскраві елементи декору, багато дерева – все це розкривається ще цікавіше на тлі чистого білого кольору. Сільський стиль може розкриватися також з іншого боку: в більш стриманих і нарочито прості речі. Це найбільш чітко простежується в меблів найпростіших форм, в мінімальної обробці і однотонних забарвленні. Тут білий завжди стає невід’ємною частиною кольорової палітри.
 
Зрозуміло, не варто забувати і про текстури, особливо коли справа стосується таких базових квітів, як білий. Погляньте, одна зі стін в інтер’єрі цієї вітальні явно виділяється на тлі інших, хоча за кольором вони абсолютно однакові. Вся справа в її шорсткою текстурою, яка створює множинні тіні на поверхні. Інтер’єр, виконаний в білому кольорі, являє собою ідеальну базу для використання безлічі дрібних і цікавих деталей. Сміливіше експериментуйте з найяскравішими барв, створюйте акценти. Навіть невеликі аксесуари яскравого кольору можуть стати в такому випадку виграшними і ключовими деталями декору.

- Advertisement -
- Advertisement -