5 чудових кольорів для інтер’єру спальні

- Advertisement -





Якщо перерахувати асоціації, які зазвичай виникають з поняттям «ідеальний інтер’єр спальні», швидше за все в список потраплять спокій, розслабленість і гармонія. Насправді, саме це ми шукаємо в затишному будинку після важкого і довгого робочого дня, і декор відіграє тут не останню роль. Зверніть увагу на кілька дуже вдалих відтінків і колірних поєднань, які дизайнери радять використовувати в обробці і декоруванні спальні для створення гармонії і комфорту.
 
Темний сіро-блакитний. Цей відтінок наочно показує, що сірий зовсім не синонім нудьги, адже він не тільки може називатися нейтральним і розслаблюючим, але і цілком здатний додати в будь-який інтер’єр драматичні нотки. Якщо подібний глибокий відтінок здається вам складним в роботі, не поспішайте від нього відмовлятися. Темно-сірий зробить ваш інтер’єр похмурим і гнітючим, якщо ви розбавити його значною порцією білого кольору. Гарні також аксесуари з натуральної деревини теплих відтінків, вони будуть відмінно грати на контрасті з холодним тоном. Ось лише два варіанти темного сіро-блакитного відтінку, інтенсивність і глибину ви можете варіювати на свій смак.
 
Світлий сірий. Цей колір просто незамінний в інтер’єрах, які рясніють білими поверхнями. Справа в тому, що при всіх плюсах білого кольору, велика його кількість може перетворити інтер’єр в «лікарняну палату», але що ж робити, якщо кардинально міняти палітру не хочеться, але дуже потрібно додати м’якості декору спальні? На допомогу прийде світлий, ледь відмітний від білого, сірий. Він створить найлегший контраст, при цьому пом’якшить прямолінійність білизни. Погляньте, перший з представлених відтінків дуже близький до білого, але навіть таке незначне розходження здатне створити потрібний ефект.
 
Крижаний блакитний. Під таким романтичним, майже казковою назвою ховається дуже світлий блакитний відтінок, в основі своїй має сірий подтон. Саме завдяки цьому подтоном він має нейтральний характер, тому може стати прекрасною альтернативою класичним сірому. Крижаний блакитний відтінок хороший також своєю здатністю гармонійно поєднуватися з теплими тонами, наприклад, з натуральними відтінками деревини, що важливо при роботі з інтер’єром спальні.
 
Світлий нейтральний зелений. Вельми складний відтінок, який навіть важко описати в двох словах, доречніше будуть асоціації з фісташкові кольором, змішаним з відтінками похмурого неба. У будь-якому випадку, цей сірувато-зелений відтінок наповнений істинної елегантністю і красою. Його не можна віднести до абсолютно нейтральним тонам, але тим не менш, він добре гармонує з більшістю світлих відтінків, а також з будь-якими, які мають у своїй основі сірий подтон. Сіро-зелений може бути як теплим, так і холодним. В даному інтер’єрі можна бачити, наскільки свіжо і вишукано виглядає «холодна» варіація такого кольору.
 
Лавандовий. Незважаючи на те що лавандовий відтінок дуже близький до бузкового, це зовсім не той «ляльковий» бузковий, який так часто використовують для декору дитячих кімнат. Цей благородний колір несе в собі неймовірну ніжність і умиротворення, а будучи об’єднаним з теплими тонами, і зовсім перетворюється на ідеальну основу для створення самого затишного і розслабляючого інтер’єру спальні. Лавандовий дуже цікаво виглядає в поєднанні з темними відтінками, наприклад, з сірими, коричневими або навіть глибоким синіми.

- Advertisement -
- Advertisement -