Інтер’єр вітальні кімнати без дивана

- Advertisement -





Важко собі уявити інтер’єр вітальні кімнати без дивана або софи. Як правило, цей предмет меблів стає не просто важливим, але навіть ключовим елементом дизайну, і все планування кімнати будується виходячи з того, де саме розташовується великий, зручний диван. Втім, тенденції сучасного дизайну пропонують поглянути на питання по-новому, іноді інтер’єр виглядає більш ефектно і стильно в тому випадку, якщо дивана не буде зовсім. Якщо ви поки не готові повністю відмовитися від ідеї мати диван в своїй вітальні кімнаті, але все ж хочете додати інтер’єру більш свіже і оригінальне звучання, придивіться уважніше до ідеї заміни дивана кушетками.
 
Як показує приклад інтер’єру цієї вітальні, кушетка може бути не одна, і ви навіть можете вибрати зразки вельми великих розмірів. Зрозуміло, потрібно враховувати площу приміщення (в маленькій кімнаті краще обмежитися однією), але в цілому такий ансамбль нітрохи не поступається класичному дивану за рівнем комфорту, а виглядає більш цікаво і сучасно. У цій невеликій, але дуже затишній вітальні кімнаті цілком міг би з’явитися диван класичної форми, який би зайняв більшу частину простору і уклав всю увагу на себе.
 
Однак дизайнер вирішив замість цього організувати справжню зону для дружніх і сімейних зустрічей, і для цієї мети група великих, зручних крісел підходить якнайкраще. Центром композиції в даному випадку став пуф, але на його місці цілком міг би бути невеликий кавовий столик. Навіть якщо ви поки схиляєтеся до вибору традиційного дивана, не варто зациклюватися на необхідності розмістити його тільки в центрі кімнати. У деяких ситуаціях, особливо якщо мова йде про невеликому приміщенні або приміщенні зі складним плануванням, більш раціонально поставити диван в кутку або біля стіни. Це правило актуально ще й в тому випадку, якщо вам необхідна розкладна модель, яка буде виконувати функції спального місця.
 
У тих випадках, коли вид з вікна по-справжньому прекрасний, не варто відмовляти собі в розкоші зробити цей вид ключовою ідеєю всього інтер’єру вітальні кімнати. Те, як розставлені ці дві комфортні кушетки, говорить про звичку господарів квартири проводити час насолоджуючись видом з вікна. Інтер’єр цієї вітальні може подарувати відразу кілька ідей з оформлення приміщення. По-перше, тут цікавим чином поєднуються різнорідні крісла, кожне з них виконано в схожій стилістиці, яка є комплектом в звичному розумінні цього слова, вони складаються в єдину композицію.
 
По-друге, не можна не відзначити цікаву знахідку з подіумом по периметру, він ідеально підійде для дуже великих компаній. Нерідко зв’язка «телевізор – диван» стає центральною точкою композиції будь-якого інтер’єру, але сьогодні все більше людей вважають за краще або взагалі не мати вдома телевізор, або приділяти перегляду передач набагато менше часу. Ось чому цей предмет може займати далеко не чільні ролі, а крісла і цілі диванні групи не завжди звернені до телеекрану. На зміну парі крісел, які традиційно розставляють біля каміна, приходять комбінації з невеликих крісел і міні-канапок – для ще більшого комфорту.
 
Відмова від дивана і крісел на користь пари подушок на підлозі може здатися занадто екстравагантним, проте все більше молодих пар сьогодні віддають перевагу мінімалізму у всьому, в тому числі в інтер’єрних рішеннях. Якщо ви твердо вирішили відмовитися від звичних форм, зрозуміли, що класичний варіант дизайну вітальні кімнати з диваном і парою крісел вам не підходить, ідеальним джерелом натхнення можуть бути традиційні японські інтер’єри.

- Advertisement -
- Advertisement -