Різні прочитання скандинавського стилю

- Advertisement -





Скандинавський стиль в інтер’єрі є сьогодні одним з найпопулярніших і затребуваних. Цей напрямок завоювало серця професійних дизайнерів і простих любителів стильних інтер’єрів завдяки своїй простоті, легкості і лаконічності. Що цікаво, в різних країнах існують різні варіанти прочитання скандинавського стилю, і, хоча в якості основи зазвичай виступає світла палітра, екологічність, практичні меблі, деякі відмінності роблять один і той же стиль таким багатоликим і цікавим. У Швеції скандинавський стиль розуміють як розкішний мінімалізм, наповнений світлими, немов вицвілими фарбами.
Характерно велика кількість білого кольору в будь-яких його відтінках – від молочних і бежевих до кристально-білих. Орнаменти та принти використовуються в мінімальних кількостях, в той час як натуральна деревина і екологічні матеріали становлять основу цього інтер’єрного стилю. У Данії дизайнери втілюють скандинавський стиль зовсім інакше: тут дуже популярні контрастні поєднання білого і вугільно-чорного кольорів, білу стелю без додаткового декору, а також велика кількість деревини натуральних відтінків. Іспанські фахівці зі створення ідеального декору намагаються зробити інтер’єр в скандинавському стилі більш фактурним і багатошаровим.
Активно використовуються штучні шкури тварин, накинуті на диван, дерево з природною текстурою. Австралійське прочитання скандинавського стилю засновано на використанні дуже світлою палітри, це завжди найніжніші, приглушені тони. Крім того, клімат вносить свої корективи: так, для підлоги частіше використовують не паркет, а плитку, яка дарує прохолоду і комфорт навіть у найспекотніші дні. Змістовна простота – саме так можна в двох словах описати німецький варіант скандинавського стилю. Прості, але вкрай практичні і комфортні предмети меблів, використання приглушених акцентних кольорів – все націлене на створення розслабленою, ідеальною для життя атмосфери.
Насичені відтінки не завжди використовуються в скандинавських інтер’єрах, але, коли черга інтерпретувати стиль доходить до італійців, абсолютної стриманості в кольорі можна не чекати. Втім, навіть такий насичений лимонний відтінок виглядає доречним і не перебиває загальний нейтральний фон. Одним з головних відмінностей британського варіанту прочитання скандинавського стилю є дотримання усталених норм і правил у всьому, що стосується палітри, форми і планування. Такий підхід додає особливого шарму і елегантність навіть такого простого декору.
Велика кількість білого кольору – ось основа ідеального інтер’єру в скандинавському стилі. Саме так вважають декоратори з США, вони можуть використовувати всі відтінки білого, але зазвичай віддають перевагу нейтральному білому тону. Світлий відтінок доповнюють акценти самих райдужних кольорів, що нагадують про природні фарбах літа. Девіз французьких дизайнерів міг би звучати як «ідеальний баланс мінімалізму і затишку». Скандинавський стиль як жоден інший підходить для втілення цієї ідеї в життя. Так, палітра цієї невеликої квартири є унікальним зразком чистоти і вишуканості кольору. Простота і легкий наліт стилю рустик – основа бачення скандинавського стилю в Голландії. Тут вміють підходити нестандартно навіть до самих звичних речей, тому часто виникають досить нетривіальні поєднання, які, втім, не вибиваються із загальної концепції стилю.
Скандинавський стиль очима канадських дизайнерів міг би виглядати саме так, як оформлена ця їдальня зона. Перевага віддається підлогового покриття з натуральної деревини, неодмінно світлих тонів, а підкреслити ніжний відтінок допоможуть елементи меблів і декор контрастних тонів. Фахівці з декору з Нової Зеландії завжди додають особливого звучання навіть самим лаконічним інтер’єрних рішень. Так, стриману палітру скандинавського стилю прекрасно доповнюють вишукані аксесуари, колір яких нагадує бронзу або позолоту. Скандинавський стиль «по-сінгапурськи» передбачає наявність незвичайного аксесуара, який надає інтер’єру суперсучасне і навіть кілька авангардне звучання. В даному випадку це ряд асиметричних підвісних світильників прямо над столом.

- Advertisement -
- Advertisement -