Як створити затишний зимовий інтер’єр

- Advertisement -





Зимовий сезон в самому розпалі, а це значить, зараз ідеальний час насолоджуватися довгими затишними вечорами в теплій хаті. Для того щоб створити істинно зимовий настрій, важливо облаштувати декор таким чином, щоб вас оточували м’якість і комфорт. Зробити це нескладно і зовсім не обов’язково здійснювати глобальну зміну інтер’єру, досить продумати ряд ключових деталей, які будуть актуальні в будь-який час року, але для створення затишку їх цінність особливо велика. Оточіть себе м’якістю!
 
Для цієї мети чудово підійдуть накинуті на крісла і стільці хутряні шкури, штучні або натуральні, сьогодні знайти подібний предмет декору можна в будь-якому магазині товарів для дому. Шкури з овчини неодмінно додають інтер’єру затишку і якоюсь особливою гармонії. Крім того, це дуже зручний, з практичної точки зору, спосіб зробити меблі більш зручною і м’якою. Просто переміщаючи декоративну шкурку і пробуючи знайти їй ідеальне розташування можна змінювати інтер’єр кожен день, підшукуючи нові поєднання і способи декорування простору.
 
У тому випадку якщо навіть штучні шкури тварин не доставляють вам естетичної насолоди, можна використовувати не менше м’які і затишні пледи. Складений учетверо і недбало кинутий на спинку крісла, плед буде завжди до речі, особливо зимовим вечором. Ще один спосіб зробити інтер’єр затишним і теплим – активна робота з матеріалами. Не варто недооцінювати значущість використовуваних вами матеріалів, вони грають якщо не вирішальну, то одну з найголовніших ролей в створенні настрою інтер’єру.
 
Прекрасний приклад: м’які меблі, оброблена шкірою і та ж меблі, оброблена вельветом, створюють абсолютно різні тактильні відчуття і по-різному сприймаються візуально. Диван, оббитий м’яким і таким затишним вельветом, стане справжньою родзинкою будь-якої вітальні. Втім, якщо ви в даний момент не готові витрачатися на новий диван, цілком можна обійтися зшитими на замовлення чохлами з м’якою і приємною тканини. Особливий настрій затишного гніздечка можна створити за допомогою великої кількості подушок на дивані у вітальні.
 
Хоча не всі дизайнери вважають цю ідею прийнятною, і часом такий достаток не йде на користь інтер’єру, для пари-трійки зимових місяців можна зробити виняток! Ми часто говоримо про необхідність створювати декоративні композиції в інтер’єрі, в які прийнято вкладати свій настрій і смак. Мабуть, ідеальною зимовою композицією може стати красивий піднос, на якому буде все, що потрібно для чаювання – пара улюблених чашок, баночка з цукерками і ароматична свічка.
 
Зрозуміло, не згадати свічки в розмові про зимовий дизайні було б просто злочином. Саме свічки створюють особливу магію, настрій будинку. Сьогодні дизайнери пропонують використовувати цілі композиції зі свічок, для яких підбираються зразки різного розміру, кольору, форми. Не забувайте і про ароматизованих свічках, ідеальними для зими будуть аромати кориці, ванілі, хвої і всіх видів цитрусових. Шукайте нові варіації використання свічок, вони неймовірно гарні, наприклад, у ванній. Це досить нестандартне рішення, проте мало що може створити настільки ж романтичне і заспокійливо настрій під час прийняття ванн.
 
Ще один оригінальний спосіб використання свічок в інтер’єрі показаний на прикладі цієї затишної вітальні. Камін давно став справжнім символом домашнього затишку і тепла, але в разі його відсутності не менш ефектно буде виглядати фальш-камін, центральним елементом якого, звичайно, повинен стати «живою» вогонь безлічі свічок. У питанні збереження максимального тепла і затишку дуже значимо відповідне підлогове покриття. Для зими ідеальний пухнастий килим, він забезпечить комфорт і м’якість, стане родзинкою і одним з ключових акцентів зимового інтер’єру.

- Advertisement -
- Advertisement -