Кухня без вікна – як облаштувати, щоб було практично?

- Advertisement -

Кухня без вікна – як облаштувати, щоб було практично?
Категорія: Витяжки димоходу
Кухня без вікна, або так звана глуха кухня, – це пережиток архітектурних тенденцій 60-70-х років ХХ століття. На жаль, багато хто з нас до сих пір живуть в старих будівлях тих часів і змушені стикатися з недоліком світла і притоку свіжого повітря в цю кімнату. Давайте подивимося, що ми можемо зробити, щоб кухню без вікна можна було зробити більш практичною і просторою!
Кухня без вікна – що з нею не так?
Кухня – один з найважливіших предметів інтер’єру в будинку. Саме тут готують і зберігають їжу, а часто це ще й кімната, де гостей приймають на швидку каву. Тому велике значення має правильне освітлення кухні.
Відсутність вікна може негативно вплинути на наше самопочуття, втомлювати і перешкоджати перебуванню в інтер’єрі, який нагадує укриття в підвалі. Також важлива подача повітря – запахи готування довше зберігаються на сліпий кухні, а якщо щось горить, прибрати запах гару і диму виявиться вкрай складним завданням. Проте є способи, якими відсутність вікна перестає так дратувати.
Заміна застарілої моди сучасним дизайном – кухня, відкрита в вітальню.
Відкриття кухні у вітальню – відмінний спосіб впоратися з проблемою відсутності вікна. Приміщення буде освітлено світлом з вітальні, і при цьому відразу придбає сучасний характер і буде здаватися більше. Якщо у нас є можливість знести стіни, що розділяють ці два інтер’єру, ми обов’язково повинні його розглянути. Зворотною стороною такого рішення можуть стати запахи приготовлених страв, які буде легше рознести по дому. Однак регулярна вентиляція і поліпшена тяга вентиляції ефективно нейтралізують цю проблему.
Ось 10 ідей облаштування вітальні з кухнею!
Рада експерта
Установка витяжки є обов’язковою на будь-якій кухні – незалежно від того, чи є у неї вікно або вона глуха. Його використання під час приготування їжі ефективно нейтралізує запахи і водяна пара, що не тільки очищає повітря, яким легше дихати, а й запобігає утворенню цвілі в приміщенні.

- Advertisement -
- Advertisement -