Персоналізований супровідний лист складніше ігнорувати

- Advertisement -

Персоналізований супровідний лист складніше ігнорувати.
Уявіть, що ви переглядаєте документи, які були відправлені в поштову скриньку компанії у відповідь на оголошення про вакансії. Чи буде вам легко проігнорувати супровідний лист, адресований безпосередньо вам? При вказівці імені та прізвища, наприклад, власника компанії або рекрутера фахівці бачать шанс, що його прочитають – такий документ просто складніше закрити, не прочитавши навіть кілька рядків.
Оскільки правильна адресація супровідного листа збільшує шанси на те, що особа, яка приймає рішення, зацікавиться його змістом, безумовно, варто зробити такий крок. Це особливо важливо, наприклад, якщо ви шукаєте роботу секретаря. Багато кандидатів відгукуються на такі пропозиції про роботу, тому ви легко можете підвищити ймовірність співбесіди в штаб-квартирі компанії.
Будьте професіоналом!
Згідно зі звітом міжнародної кадрової компанії HAYS «Менеджер і фахівець шукає роботу», більшість експертів (70,2%) при прийомі на роботу надсилають як супровідний лист, так і резюме.
Здобувачі, які готують супровідний лист (оскільки такий документ потрібно роботодавцем), частіше за все не відчувають себе досить сильними, щоб створити оригінальний документ – тому вони часто використовують готові шаблони. Хоча в Інтернеті існує безліч шаблонів супровідних листів, двом кандидатам нескладно відправити документи, які відрізняються тільки даними.
Підготувавши індивідуальне супровідний лист, у вас є можливість виділитися серед інших кандидатів, що претендують на ту ж посаду. В даний час багато роботодавців цінують ініціативу людей, що шукають роботу. Якщо виявиться, що ви один з небагатьох кандидатів, які знайшли час, щоб знайти інформацію про кадрову компанії, ви можете бути впевнені, що ваші шанси отримати роботу збільшаться.
Чому роботодавцю потрібно супровідний лист?
У той час як у випадку з резюме ви можете підготувати один шаблон і відправити його різним роботодавцям, для супровідного листа потрібно щось більше, оскільки воно має конкретно відповідати конкретної пропозиції про роботу. 6 секунд – це середній час, який рекрутер витрачає на перевірку вашої заявки, і цього достатньо, щоб відхилити пропозицію. З якої причини? В першу чергу через відправки неповних документів. У пропозиції, на яке ви відповіли, вимогою для участі в наборі була відправка вашого резюме разом з супровідним листом. Хіба ви цього не зробили? Ви не враховувалися при подальших діях.
Ще одна причина, по якій роботодавець вимагає супровідний лист, – це перевірити ваші зобов’язання. Ми живемо в епоху шаблонів і можливостей «копіювати / вставляти». Уявімо, що ваше резюме було настільки ефективним, що рекрутер готовий відкрити підготовлене вами лист, і що він бачить? Стандартний шаблон – гарне рішення з точки зору макета і форми, але обов’язково заповнюйте його уважно, щоб показати вашу індивідуальність. Якщо ви залишите більшу частину змісту без змін, замінивши тільки особисті дані, вас не приймуть професійно, і дуже можливо, що ви втратите шанс пройти співбесіду.

- Advertisement -
- Advertisement -