Безпечні сходи – які вибрати?

- Advertisement -

Безпечні сходи – які вибрати?
Сходи – начебто щось вельми прозаїчне, але щоб правильно її вибрати, потрібно знати, який предмет найкраще підійде під ваші потреби. Металева, дерев’яна, розсувні або, може бути, висувна драбина? Радимо, що вибрати, щоб робота, виконувана з її участю, була безпечною і комфортною.
Матеріал – який вибрати
Дерев’яні сходи – найвідоміші. Це один з найдешевших варіантів і, крім того, найбільш рекомендований для роботи на електроустановках. На жаль, вони ніколи не будуть такими міцними, як металеві сходи. До того ж вони напевно будуть набагато важче своїх алюмінієвих побратимів.
Алюмінієві сходи легкі і міцні. Вони також стійкі до корозії. На жаль, при роботі з електроустановками вони можуть виявитися досить небезпечними.
По міцності сталеві сходи дуже схожі на алюмінієві. На жаль, їх необхідно систематично підтримувати, щоб їх можна було використовувати в різних роботах протягом багатьох років. Вони не рекомендуються для діяльності, пов’язаної з електрикою.
Сходи зі склопластику – безпечні при роботі з електроустановками. Дуже міцний і стійкий до погодних умов.
Призначення – важливий аспект при покупці сходи
В цілому можна розділити сходи на побутові і промислові. Саморобні сходи найчастіше роблять з дерева або алюмінію. Вони стануть в нагоді при виконанні домашніх справ.
Промислова сходи зазвичай важче сходи на задньому дворі (так їх легко відрізнити). Для їх виробництва часто використовуються якісні алюмінієві сплави.
Гарний, розсувний або, може бути, висувний – важливо, щоб це було безпечно!
Міцна сходи складаються з клепаних з’єднань між ступенями і стрінгерами. Найкраще, якщо у нього будуть нескользящие ніжки.
Сходинки повинні бути досить великими і широкими, щоб нам було зручно працювати. Додатковим захистом також стане захисна підкладка, що оберігає від ковзання. Сходи-подовжувачі додатково оснащені ременями безпеки.
Стрингери і поперечини повинні бути виготовлені з матеріалів достатньої міцності і міцно з’єднані один з одним. Вони не можуть бути виготовлені з деревини з косим малюнком волокон і дефектами, зокрема, у вигляді сучків, тріщин або пошкоджень, викликаних короедами.
Щоб робота зі сходами була безпечною:
1. Ніколи не піднімайтеся по сходах, якщо не впевнені, що вони сухі.
2. Не нахиляйтеся занадто сильно в одному напрямку, так як це може призвести до падіння нашої сходи.
3. Не консервуйте дерев’яні сходи емаллю – пофарбована таким чином поверхню ступенів буде дуже слизькою.
4. Завжди слід ставити драбину на рівну тверду поверхню.
5. Не стаємо на верхню сходинку сходів.
6. драбини не можна використовувати в якості похилій сходи ні за яких обставин.
7. Перед тим, як піднятися по сходах, завжди перевіряйте, стійка вона і чи варто на твердій поверхні. Сходи не повинна розгойдуватися кожен раз, коли ми піднімаємося по одній зі сходинок.

- Advertisement -
- Advertisement -