Вихрові повітродувки – особливості конструкції і застосування

- Advertisement -

Вихрові повітродувки – особливості конструкції і застосування.
Повітродувки вихрового типу – це унікальні аксесуари, які можуть працювати як компресор і вакуумний насос. Робота цієї машини полягає в переміщенні потоку повітря або іншого газу, рідини під вакуумом або низьким тиском. Устаткування використовується в багатьох галузях промисловості.
Вихрові нагнітачі різних типів і моделей встановлюються в пилососи, вакуумні підйомники, пневмотранспорт, медичне обладнання. У побуті повітродувки можна використовувати для аерації ставків, очищення систем вентиляції і каналізації, нагнітання стисненого газу. При бажанні ви можете купити готову модель такого обладнання або замовити у виробника повітродувку з необхідними характеристиками.
Функціональні вихрові повітродувки.
Вихровий нагнітач менш популярний в порівнянні з пристроями цього типу, хоча його функціональні можливості ширше. Його основні відмінності від звичайних машин:
Вихровий нагнітач створює тиск набагато вище, ніж вентилятор, але має меншу потужність.
У порівнянні з компресором нагнітач виробляє менший тиск, але більш ефективний.
Крім технічних характеристик ККД і створюваного тиску, вихрові повітродувки відрізняються від інших пристроїв принципом створення повітряного потоку. Справа в тому, що нагнітач не тільки нагнітає повітря, а й створює сам вихор, в якому молекули газу рухаються потоком, в результаті чого створюється вакуум.
Переваги та недоліки обладнання.
У деяких режимах роботи вихровий нагнітач технічно може бути замінений іншим типом альтернативного обладнання. Однак в промисловості більш кращі повітродувки, оскільки вони володіють деякими порівняльними перевагами:
Устаткування легке, тому його легко переносити і легко встановлювати.
Під час роботи такі установки забезпечують низький рівень шуму.
Ні вібрації при працюючому нагнітачі.
Пульсації при перекачуванні газів не спостерігається.
Устаткування має невеликі габарити.
Вартість вихрового нагнітача нижче, ніж у вакуумного насоса.
Повітродувки відрізняються низьким енергоспоживанням.
Устаткування має просту конструкцію з невеликою кількістю деталей, що труться, тому рідко виходить з ладу і вимагає високого рівня обслуговування.
Відсутність труться не вимагає використання мастила і дозволяє очищати відпрацьоване повітря. Саме ця перевага робить устаткування доступним для харчової промисловості та медицини.
Це важливо! Виробник гарантує довгий термін служби обладнання при своєчасній заміні підшипників.
Крім переваг, у вихрових нагнітачів є кілька недоліків:
Конструктивні особливості не дозволяють забезпечити високу ефективність роботи відцентрової машини. Виробники намагаються усунути цей недолік при виробництві сучасних моделей устаткування. Одна з технологій підвищення продуктивності – включення в конструкцію нагнітача бічних каналів.
Необхідність установки повітряного фільтра. При відсутності фільтра дрібні предмети можуть потрапити в зазор між корпусом повітродувки і його ротором. Навіть невеликий предмет в «тілі» пристрою може вимкнути його.
Повітродувки здатні нагріти витяжної повітря до 700 ° С. У цьому випадку запобіжний клапан захищає автомобіль від перегріву, тому необхідно регулярно стежити за ним. Отже, у повітродувки є свої переваги і недоліки, порівняльні особливості, які необхідно враховувати при покупці конкретної моделі. У свою чергу, сумлінно діючі виробники намагаються усунути багато недоліків шляхом конструктивної модернізації моделей, що випускаються. Тому перед покупкою установки рекомендується ознайомитися з новинками, представленими на ринку.

- Advertisement -
- Advertisement -