Як освіжити інтер’єр за допомогою жовтого кольору

- Advertisement -

У будь-якому інтерьерному стилі, в самій стриманій колірній схемі знайдеться місце для яскравого акценту. Як правило, в якості такого акценту виступає дуже насичений колір; ідеальний в цьому сенсі жовтий, саме сонячний, яскравий і соковитий жовтий. Такий відтінок давно став символом сонця, якого найбільше хочеться навесні. Пожвавити і перетворити інтер’єр можна швидко і просто, всього лише додавши один або кілька акцентів цього життєрадісного відтінку. Нейтральна палітра, заснована на поєднанні білого або молочного кольору зі світло-сірим, є просто ідеальним тлом для жовтих акцентів. Інтер’єр, оформлений таким чином, одночасно спокійний, легкий, але дуже привабливий і м’який.

Багато людей бояться впроваджувати в інтер’єр дуже насичені кольори. Якщо це про вас, то ось порада від дизайнерів: почніть з малого, нехай життєрадісний і теплий жовтий колір з’явиться в дрібницях. Дуже цікавим рішенням може стати оформлення жовтим акцентної стіни, колір якої потім буде підтриманий в парі-трійці аксесуарів. Поєднання синього з жовтим стало майже класикою інтер’єрного дизайну, воно безпрограшно, змориться завжди дуже мило і свіжо. Для того щоб підібрати правильні пропорції, доведеться чимало поекспериментувати, але для початку підійде наступна схема: два-три відтінки синього в якості бази, білий для свіжості і легкості, а жовтий нехай буде приглушеним і м’яким.

Він повинен бути присутнім в менших обсягах, виключно як акцент. У тому випадку якщо ви повністю впевнені в своїй симпатії до жовтим відтінкам і готові на більш сміливі декораторські рішення, варто перейти до більш яскравим акцентам. Так, інтер’єр вітальні кімнати прикрасить диван з оббивкою насиченого жовтого відтінку. Безсумнівно, цей предмет меблів стане ключовим, що привертає увагу елементом кімнати. Щоб оживити інтер’єр, зовсім не обов’язково купувати нові меблі, досить попрацювати зі старою. Одним з найпростіших способів пожвавити декор кухні є перефарбування ніжок стільців, і жовтий для цієї мети ідеально підходить.

Настільки життєрадісні кольори, як насичений жовтий, найкращим чином підходять для невеликих декораторських «хуліганств». Погляньте на інтер’єр цієї ванної кімнати: він наповнений спокійними, м’якими, максимально нейтральними фарбами, і лише кілька локальних акцентів насиченого жовтого кольору не дають цій палітрі виглядати нудно і одноманітно. Не бійтеся додавати яскраві фарби туди, де вони виглядають найбільш несподівано. Наприклад, камінна полиця в даному випадку перетворилася з дуже традиційного предмета в модний аксесуар, все завдяки м’якому лимонному відтінку. Якщо ви давно замислюєтеся про покупку нового ліжка, саме час обрати зразок з жовтою оббивкою. Такий предмет меблів моментально пожвавить інтер’єр спальні, позбавить від необхідності підбирати додаткові аксесуари.

Сміливіше використовуйте жовтий колір навіть в тих інтер’єрах, де і так багато кольору. Це звучить дивно, але іноді різнобарвності починає по-справжньому «грати» тільки при появі в палітрі одного з жовтих відтінків. Це прекрасний привід додати хоча б один або два предмети «сонячного» кольору, вони можуть стати тим фінальним штрихом, якого так не вистачало. Якщо у вашому будинку є сходи, то саме вона може стати ідеальним об’єктом для експериментів з жовтим кольором. По-перше, сходи розташовується поза кімнат, де ви перебуваєте найчастіше, а значить, навіть найяскравіший колір не зможе набриднути. По-друге, цей предмет інтер’єру зазвичай виглядає вельми нудно і безлико. Саме час додати сходами яскравих фарб, тоді навіть знаходиться в затіненому кутку сходи стануть джерелом кольору і світла.

- Advertisement -
- Advertisement -