Ключові елементи середземноморського стилю

- Advertisement -

Середземноморський стиль був і залишається одним з найпривабливіших і найбільш часто використовуваних в дизайні інтер’єру. Цей напрямок відрізняє особливий, ледь вловимий шарм, легкість і свіжість. Важливо й те, що середземноморський стиль вельми універсальний, він може перетворити кімнату або квартиру будь-якого розміру, планування, при цьому не потрібно занадто великих тимчасових і фінансових витрат. Цікаво, що дана стилістика може бути втілена безліччю різних способів.
 
Це легко пояснити: регіон Середземномор’я досить великий, а характерний стиль сформувався на основі змішання естетик різних країн, культур, навіть епох. Ось чому, вибираючи в якості джерела натхнення середземноморський стиль, ви завжди зможете висловити свій особистий смак. Все ж є загальні риси, без яких уявити собі даний напрямок неможливо. Складно уявити собі Середземномор’ї без затишних білих будиночків. Вибір цього кольору не випадковий – білий відмінно відображає промені пекучого південного сонця, створюючи комфортний мікроклімат всередині будинку.
 
Використання білого для оздоблення стін і стелі в звичайній квартирі додасть в інтер’єр відчуття гармонії і свіжості. Для створення гармонійної палітри необхідно ввести контрастний колір. В даному стильовому напрямку для контрасту з білим використовується синій у всьому різноманітті його відтінків. Блакитний, глибокий синій, бірюзовий, лавандовий – вибирайте до смаку і сміливо поєднуйте з білим. У типовій обробці регіону часто можна зустріти природний камінь, він використовується для безлічі робіт. Також з каменю виготовляють великі предмети побуту. Подібні рішення виглядають оригінально і свіжо, особливо в контексті декору сучасної квартири.
 
Керамічна плитка використовується повсюдно і вже стала символом середземноморського стилю. Використовуйте її для оздоблення стін у ванній, кухні або їдальні. Типовим елементом декору стелі вілли або палацу в Середземномор’ї є фреска. Такий розпис зробить ваш інтер’єр унікальним і по-справжньому розкішним. В якій би країні регіону ви не опинилися, зверніть увагу на велику кількість предметів ручної роботи в кожному будинку. Це може бути зроблена своїми руками садова лава, стільниця або пара крісел. Такі предмети дуже високо цінуються, майстер завжди намагається додати елемент індивідуальності в кожен зразок, зробити його особливим і унікальним.
 
Не варто забувати і про вироби з дерева, вони також виготовляються вручну, при цьому, чим старше предмет, тим більше колоритно і красиво він виглядає. Природна текстура деревини темних порід давно стала невід’ємною частиною інтер’єру в середземноморському стилі. Жоден гарний інтер’єр не може існувати без грамотно підібраного текстилю. Намагайтеся підбирати тільки натуральні тканини, такі, наприклад, як бавовна або льон. Виконані в натуральних, м’яких відтінках, предмети текстилю вигідно підкреслять стильову спрямованість декору і зроблять будинок затишним. Якщо об’єктом перепланування є приватний житловий будинок або дача, можна додати ще кілька деталей, які будуть створювати особливу атмосферу середземноморського узбережжя.
 
Дуже гарні альтанки, частково або повністю виконані з тростини, або ж просто їм декоровані. Якщо говорити про типові для регіону рослинах, то першим на думку спадає оливкове дерево. Струнка, витончене деревце, поміщене в глиняну діжу, може стати останнім, але таким важливим штрихом при створенні ідеального інтер’єру. Особливо варто відзначити найостанніші тенденції. Незважаючи на багату історію, середземноморський стиль не припиняє свій розвиток, і сьогодні цей напрямок рухається в бік мінімалізму. Дизайнерам вдається гармонійно поєднувати традиційні, базові ознаки стилю з актуальною сьогодні чистотою ліній і форм, лаконічністю і прагненню до пошуку досконалих пропорцій.

- Advertisement -
- Advertisement -