Вікно у ванній кімнаті

- Advertisement -





Всім відомо, що ванна кімната найчастіше буває, позбавлена ​​природного світла, так як рідко хто встановлює вікно у ванній кімнаті, а даремно, якщо є така можливість, то нею обов’язково потрібно скористатися. Ванна кімната з вікном подарує вам ряд переваг – це додаткове освітлення і вентиляція. Але тут теж є свій нюанс – вікно у ванній кімнаті буде приносити користь у тому випадку, якщо воно має необхідну величину і правильно розташоване.
 
Вікно у ванній повинно бути розташоване таким чином, що б до нього був вільний доступ. В іншому випадку, особливо якщо це маленьке приміщення, конфліктних ситуацій не уникнути. Наприклад, якщо під вікном встановлена ​​ванна або душова кабіна, то приведе до утруднення його відкривання. А ось якщо під вікном розмістити умивальник, то ви позбудетеся можливості розмістити над останнім дзеркало. Про всі ці неприємності необхідно подумати і природно подбати про їх усунення ще в стадії проектування будинку, так, можна або познач розташування сантехніки, або змінити розташування вікна.
 
Розташовувати сантехнічні прилади рекомендується на певній відстані, але дуже часто буває, так що ванна кімната маленьких розмірів, тому дотримуватися цих правил не завжди вдається. Якщо іншого варіанту немає, і на стіні, де розміщено вікно у ванній кімнаті, ви встановлюєте умивальник, то відстань від кута приміщення до краю вікна має бути не менше 60 сантиметрів. Якщо на цій стіні розташована душова кабіна, то відстань в такому випадку буде залежати від її габаритів. Найбільш зручною вважається кабіна розміром 90х90 см, але буваю і менше – 80х80 см. Виходячи з цього, відстань від краю віконного укосу до кута приміщення повинно бути не менше 90 сантиметрів.
 
Якщо ви вирішили під вікном розташувати унітаз, то відстань повинна бути не менше 60 сантиметрів. По ширині ванна може бути від 70 до 90 сантиметрів. Це оптимальна відстань, для того щоб встановити ванну торцем до зовнішньої стіни, в якій є вікно. Завдяки великій різноманітності моделей і форм сантехнічних елементів, ви можете підібрати саме під свій план ванної кімнати необхідні і відповідні елементи.
 
Зазвичай, вікно у ванній кімнаті розміщують вище, так щоб під ним було місце для установки умивальника або душової кабіни. Але в такому разі виникають труднощі з доступом до вікна, наприклад, для його відкривання або миття. Висота розміщення вікна буде залежати, перш за все, від ого, який прилад ви бажаєте під ним розмістити. Якщо під вікном у ванній необхідно розмістити умивальник, який монтується в середньому на висоті 85 см над рівнем підлоги, то виходячи з цього, підвіконня необхідно розмістити вище – приблизно 150 сантиметрів від підлоги, таким чином, доросла людина зможе з нього виглянути.
 
Унітаз під вікном у ванній кімнаті можна розташовувати в тому випадку, якщо висота від підвіконня до підлоги не менше 130 сантиметрів. Стандартна ванна має висоту 60 сантиметрів, відповідно, і вікно у ванній кімнаті повинно бути розташоване вище цієї відстані. Так само існує варіант, коли вікно у ванній роблять великим, біля якого встановлюють ванну. Таким чином, під час купання можна насолоджуватися видом з вікна, це доставить додаткові позитивні емоції.

- Advertisement -
- Advertisement -