Баритова штукатурка

- Advertisement -





 
З усіх боків кожен день нас оточують різні засоби захисту – кодові замки, віконні решітки та захисні ролети від вторгнення непрошених гостей, засоби індивідуального захисту організму в період епідемії всіляких захворювань, протигаз або респіратор від шкідливих впливів на виробництві або під час інших умовах, це список можна перераховувати дуже довго. Але сьогодні ми поговоримо ще про один унікальному засобі захисту – це баритові штукатурка, яка володіє унікальною можливістю захищати нас від радіоактивних речовин, як на виробництві, так і вдома.
 
Варто відзначити, що баритова штукатурка користується популярністю як житлових приміщеннях і офісах, так і в ході будівництва сховищ радіоізотопних джерел. До складу цього матеріалу входить концентрат меленого бариту, завдяки цьому вона володіє відмінними захисними радіаційними властивостями. До складу баритовой штукатурки та ж входять цемент марки ПЦ500-Д0, різні полімерні добавки, які надають баритовой штукатурці додаткові захисні властивості, вологостійкість, міцність і адгезію до матеріалів стель і стін.
 
Баритова штукатурка так само має захисні властивості від гамма – випромінювань і рентгенівського випромінювання. Це матеріал в обов’язковому порядку використовується в обробці різних потоків і стін кожного рентгенівського кабінету медичного закладу, а так само в кабінетах рентгенівського випромінювання.
 
Ще одна перевага – баритова штукатурка є екологічно безпечним матеріалом. Вона може використовуватися в будівництві сховищ радіоізотопів, це відмінна альтернатива свинцевою захисту, так само застосовується в цивільному будівництві, знижуючи при цьому вплив природного радіаційного фону. Поверх баритові штукатурка в офісах і цивільних будівлях покривається будь-якими видами оздоблювальних матеріалів, це може бути штукатурка, керамічна плитка, датська штукатурка і багато іншого.
 
Наносити баритові штукатурку рекомендується шаром по 10-12 мм. Рівень випромінювання впливає на загальну товщину шару, але він не повинен бути більше 90 мм. Перший шар рекомендується наносити поверх штукатурної сітки. Після нанесення останнього шару штукатурки необхідно дати просохнути 2-3 діб, після чого поверхню шліфується. У житлових приміщеннях баритові штукатурка повинна наноситися шаром не менше 3 мм.
 
У перекриттях захисний шар заводиться в прилеглі приміщення на 20-25 мм. Якщо це залізобетонна плита, то захисний шар матеріалу долен бути товщиною 60-65мм. Армується баритові штукатурка в два шари сітки з осередком від 150 до 200 мм.

- Advertisement -
- Advertisement -