Вітальня в стилі бароко

- Advertisement -




Неповторні шик і помпезність стилю бароко звертають на себе увагу поціновувачів мистецтва. Цей напрямок з’явилося кілька століть назад, відображаючи схильність європейської знаті підкреслювати своє становище і нестандартний погляд на побут. Таке бажання відмінності від більш низьких шарів соціуму породжувало часом химерні форми вираження, які й утворили даний варіант дизайну. Незважаючи на свою іноді навіть потворну химерність і чисто естетичне ставлення до обладнання приміщень, він зберігся і сьогодні.

Традиційною для місця і часу розвитку стилю була організація балів і світських прийомів. Тому досить багато уваги приділяли тому, як оформлений інтер’єр вітальні кімнати і підібрані елементи. Пишні танцювальні вечори вимагали великої вільної площі і освітленості залу. Можна сказати, що деякий гігантизм також властивий таким інтер’єрів. Незвичайної форми сходи, величезні люстри з безліччю витончених деталей або навіть оброблені золотом рами великих картин. Все це виглядає гармонійно на тлі характерної однотонної обробки, нерідко прикрашеної дрібної ліпниною.

Відповідна канонам вітальня в стилі бароко без сучасних внесень, включає в себе тільки один меблевий гарнітур. Тобто в залежності від уподобань в розвагах вона може бути обладнана сидячими місцями у вигляді канапок і крісел при збереженні вільно місця для танців. Також підійде варіанти для чаювання з невеликим елегантним столиком і тими ж диванами. Їдальня зазвичай перебувала в будинках високопоставлених персон окремо, але при бажанні ви можете облаштувати обідню зону у вашій вітальні для проведення званих вечорів. У цьому випадку може бути вигідне об’єднання кухні з цією кімнатою. Це дозволило б вирішити проблему відкритою площі і спростити завдання при підготовці до дружнього або діловому вечері.

Звичним для барокових інтер’єрів є контрастування квітів і збереження їх для всього інтер’єру. Цікаво, що за вибором відтінків цей стиль практично не обмежує. Найбільш характерними для нього при цьому залишаються пастельні і глибокі. Стосовно комбінування також теплих і холодних кольорів. У зв’язку з тим, що стиль призначався споконвічно для знаті, в ньому часто використовуються різні металеві або імітують метал елементи жовтої або бурою гами. Вони символізують собою застосування нашими предками бронзи, а також золота або позолоти.

У цьому далеко не всі можуть дозволити собі застосовувати дорогоцінні метали в обробці кімнат або навіть меблів. Але пропоноване сьогодні достаток замінників забезпечує нас можливістю створення золотих візерунків на стелі або багато прибраних дзеркальних рам без використання дорогих матеріалів. З існуючих квітів не вітаються тільки виглядають синтетично кислотні відтінки і надмірно яскраві. Слід надавати перевагу спокійні і світлі кольори, якщо це вітальня стилі бароко, так як вона повинна обов’язково створювати відчуття комфорту, маючи в своєму розпорядженні присутніх в приміщенні до спілкування і відпочинку.

- Advertisement -
- Advertisement -