Вибираємо покрівлю з профнастилу

- Advertisement -




Коли для будинку або котеджу потрібно недорога і практична покрівля, здатна прослужити без корозійних впливів десятиліття, розумно робити акцент на профнастил, попит на який переживає ренесанс. Але перш, ніж купувати профнастил в магазині, потрібно визначитися з головними параметрами – товщиною металу і захистом.

Найпопулярнішим вважається профнастил товщиною 0.35 мм, який з однаковою ефективністю підходить як для парканів, так і для покрівлі. Така товщина дозволяє виробникові виготовити будівельний матеріал за мінімально можливою ціною. В кінцевому рахунку загальна вартість профнастилу виявляється настільки малою, що його може купити будь-який власник сільської хати з обмеженими засобами.

Якщо потрібно отримати ще більш міцну покрівлю, рекомендується вибирати профнастил товщиною до 1 мм. В останньому випадку можна бути на 100 відсотків упевненим, що при сильному вітровому впливі покрівля не буде «грати». Але мінуси такого вибору є – висока ціна і необхідність зведення кроквяної конструкції не з деревини, а з металевих куточків.

Також потрібно акцентувати увагу на захист профнастилу. Нестаріючої класикою вважається оцинкований профнастил, в якому захист наноситься методом гарячого цинкування, завдяки чому захист виявляється дієвою протягом десятків років. До сих пір на вторинному ринку можна знайти радянський профнастил, попит на який не слабшає за рахунок високої якості.

Але сучасний оцинкований профнастил володіє іншим гідністю – прекрасним зовнішнім виглядом. Чимось він нагадує дорогу блискучу алюмінієву покрівлю, але стоїть істотно дешевше. Стає дивно, що все більше власників приватних будинків намагаються вибрати не металеву або керамічну черепицю, а виключно недорогий і практичний профнастил.

Непоганим рішенням виявиться придбання і пофарбованого профнастилу. В останньому випадку застосовується не дешева масляна фарба, а виключно акрилова, що володіє кращим зовнішнім виглядом і підвищеною міцністю. Якщо купити пофарбований профнастил і зробити з нього покрівлю, то можна бути впевненим в одному – будинок вийде не тільки красивим, але і комфортним – протікання через дощі апріорі спостерігатися не буде. Можна викликати після інсталяції покрівлі пожежну машину, облити всю покрівлю і бути впевненим, що всередину приміщення не потрапить жодна крапля вологи!

- Advertisement -
- Advertisement -