Місто або передмістя: вибір місця проживання

- Advertisement -




Так уже повелося, що в відношенні вибору місця проживання майже кожен з нас складається в одній з двох великих і непримиренних партій. У той час, як одні можуть годинами із захватом розповідати про переваги життя в «своєму будиночку», інші дивляться на них з подивом, вважаючи за краще свої, нехай і комунальні, але затишні і не потребують великих турбот про себе квартири.

Чому люди вибирають місто. Звичка до міського комфорту. Дійсно, якщо хтось провів значну частину свого життя, не вникаючи в тонкощі виникнення таких життєвих благ, як тепло в квартирі або гаряча вода в крані, то нерухомість буде самий раз. Пошуки нового житла як правило починають з перегляду оголошень на сайтах. Тепер у кожному регіоні працюють дошки оголошень, де розміщують інформацію про бізнес послуги, в Казахстані працює https://weekly.kz/biznes-i-yslygi де можна шукати і пропозиції по продажу або купівлі нерухомості. У кожного виду нерухомості є свої прихильники, наприклад багато хто надає перевагу квартирам в місті:

  • Міська інфраструктура. Мається на увазі зручність близького сусідства з такими установами і закладами, як поліклініка, школа, дитячий сад, ринок, магазини, ресторани, бари та інше.
  • Матеріальний фактор. Прийнято вважати, що зміст приватного будинку в передмісті обходиться дорожче, ніж утримання житла в місті.
  • Проблема транспортного сполучення. Як правило, транспортне сполучення в місті на порядок краще, ніж повідомлення з передмістями.

Чому люди вибирають передмістя.

  • Бажання бути подалі від «чужих очей». Підкреслений індивідуалізм ставати одним з визначальних чинників життя нашого суспільства, а реалізувати своє прагнення до особистісної незалежності, живучи в багатоквартирному будинку, практично неможливо.

 

  • У передмісті більш сприятлива екологічна обстановка. Рівень забруднення наших міст давно перевищив всі допустимі норми. Тому тут спрацьовує правило: «чим далі від міста, тим здоровіше».

 

  • Справжнє місце відпочинку від суєти. Після важкого трудового дня люди хочуть повноцінно розслабитися і не слухати звук дриля від сусіда зверху, караоке від сусіда знизу, дзвін б’ється посуду від сусіда збоку, шум автомагістралі під вікном і рев музики в сусідньому кафе.

 

  • Можливість бути «ближче до землі». Для багатьох представників старшого покоління цей фактор є вирішальним, при виборі місця проживання. Автономність від комунальних служб. Іноді досить отримати пару «сюрпризів» від служб ЖКГ, щоб всерйоз задуматися про покупку будинку в передмісті. Матеріальний фактор. Як не дивно, але люди, які відстоюють перевага життя в заміському будинку, як і їхні опоненти, призводять довід економічної доцільності життя в будинку. Є всі підстави говорити, що вони все-таки ближче до істини в цьому питанні.

Як бачимо, переваги є і у одного і в іншого вибору. Що ж вибрати, утилітарність життя в місті або грунтовність життя в передмісті?

- Advertisement -
- Advertisement -