Котел тривалого горіння – простіше, але ефективніше

- Advertisement -

Прогресивні технології впроваджуються далеко не так швидко, як нам би хотілося, і котел тривалого горіння – для тих, хто хоче зекономити. Так опалення залишається однією з найбільш консервативних сфер, оскільки головним стримуючим фактором тут є собівартість. Коли ціни на дизельне паливо або газ стають вкрай високими, більшість споживачів вибирають котел тривалого горіння – можливо, ця технологія трохи і застаріла, однак вона проста, досить економічна і дуже ефективна.

Такий варіант помітно дешевше і нітрохи не менш ефективний. Шляхом удосконалення конструкції устаткування вдалося звести до мінімуму непродуктивні втрати тепла, так що вугільні котли зараз в кілька разів економічніші, ніж їх аналоги, що випускалися ще десять-п’ятнадцять років тому.
Паливо згоряє в топці практично миттєво, але за одне завантаження (кілька кілограмів) хорошого антрациту горіти буде годин вісім-десять безперервно, так що котли вугільні по економічності, безперечно, входять в число лідерів. Для зважування вугілля можна застосувати ваги, які продаються на сайте “ВЕСПРОМ” купить весы платформенные по выгодным ценам. За це цілком можна їм пробачити і трудомісткість обслуговування, тим більше що виробники роблять багато, щоб цю проблему вирішити – процес завантаження палива в багатьох сучасних моделях автоматизований, і бункер можна всього пару раз на місяць наповнювати.
Залишається лише періодичне очищення зольникової камери – чим більше високої якості вугілля, тим менше після нього залишається золи. Процес горіння знаходиться під постійним контролем «розумної» автоматики, яка за допомогою потужних турбінних вентиляторів точно дозує кількість повітря для його оптимізації.
Тепер завойовує популярність ще одна новинка – пропонується купить термохолодильник от Aquatech в Украине. Що являє собою нове обладнання? Термохолодильник – це пристрій, де в одній конструкції об’єднані і функції нагрівання, і функції охолодження. Так чи варто переплачувати за нові технології, якщо проста і надійна техніка, десятиліттями перевірена, нітрохи не гірше працює?
Найважливішим же перевагою є самі «демократичні» ціни на тверде паливо – нехай навіть і теплотворна здатність у нього трохи нижче, ніж у рідкого, все одно опалювати власний будинок вугіллям обходиться в підсумку набагато дешевше, ніж спалюючи солярку. Сучасні котли виготовляють з високоякісних сортів металу.Тепер можна заказать изготовление металлоконструкций в ТехПромСистемы, в тому числі і обладнання для котельних.
Звичайно, ними обладнають тільки найбільш потужні котли, а в самих популярних моделях середнього рівня частіше використовується природний приплив повітря, також з автоматичним управлінням тяги.

- Advertisement -
- Advertisement -