Як вибрати кухонний стіл?

- Advertisement -





В першу чергу необхідно звернути увагу на розмір. Стіл повинен вміщати всіх членів сім’ї і при цьому відповідати розміру кухні. Якщо кухня невелика і часто бувають в будинку гості, яких потрібно десь розмістити, то відмінним варіантом стане стіл-трансформер. Одним рухом руки з малогабаритного він розкладається в повноцінний обідній стіл. Але і вартість його буде вище. І ще один момент, повинні бути присутніми металеві елементи в каркасі, щоб він витримав багаторазові розкладання.
Має значення і форма кухонного столу. Квадратний або прямокутний столик, акуратно присунутий до стінки – хороший варіант для маленької кухні, а круглий або овальний – для столових або просторих кухонь.
Важливе значення має матеріал виготовлення, який повинен володіти стійкістю до вологи і забруднень, а також бути простим в догляді. Часто матеріал для столу підбирають той же, що і на кухонній стільниці. Деревяні, наприклад, користуються популярністю, до них можна підбирати і столик. Кухонні стільниці з дерева мають натуральної природною красою і поєднують в собі практичність і екологічність
Розглянемо деякі види матеріалів для стільниць і кухонних столиків:
ДСП (безсумнівно найдешевший матеріал, але при попаданні вологи він розбухає, а це псує зовнішній вигляд);
МДФ (більш практичний і екологічно безпечний, ніж ДСП);
дерев’яний (найнадійніший і довговічний, має привабливий вигляд, але і ціна висока);
скляний стіл (ударостійкий і жароміцний, поєднується з будь-якими стільцями, а також не боїться ні цвілі, ні запахів, але вимагає постійного догляду, так як на ньому видно найдрібніші цятки);
з натурального каменю (дуже стійкий і виглядає солідно, але недолік його це висока ціна і занадто велику вагу, який витримає не кожен підлогу).

- Advertisement -
- Advertisement -