Прованс: затишне стильове рішення

- Advertisement -





Прованський стиль в інтер’єрі відомий вже більше сотні років, але його популярність як і раніше залишається на піку. Вся справа в тому, що простота і затишок, характерні для цього, здавалося б, нехитрого дизайну створюють неповторну атмосферу тепла і гармонії, а зістарені предмети переносять нас у французьку провінцію, звідки і взяв початок цей інтер’єр. Світлі тони, які використовуються в обробці приміщень, роблять їх просторими, а квіткові принти додають сільської чарівності.
 
Вигідним рішенням для обробки стін буде штукатурка або фарбування стін. У кімнаті, оформленій у прованському стилі, обов’язково має бути присутнє дерев’яне ліжко, а також вінтажні доповнення у вигляді кованих підсвічників, спинок стільців, узголів’їв ліжок, підставок під квіти. У меблів повинен бути зістарений вигляд, і ніяких хитромудрих вигинів і форм, малюнків і орнаментів, адже лейтмотив цього стилю – простота.
 
Колірна гамма такого інтер’єру повинна грунтуватися на світлих, теплих відтінках: ніжні варіації жовтого, глибокий бірюзовий, теплий лавандовий – всі ці кольори чудово поєднуються між собою, роблячи кімнату сонячною і живою. Для прикраси кімнати дуже до речі доведеться текстиль (краще ручної роботи, але підійде і імітація) з дрібним квітковим малюнком: диванні подушки, фіранки, прихватки та інші предмети. На підлогу можна постелити в’язані килимки, які додадуть затишку і будуть зберігати тепло.
 
Антикварний вид меблів, текстилю та посуду дасть відчуття ручної роботи, а безліч квіткових рослин, розставлених на підвіконнях, в кашпо на стінах, стануть натяком на близькість до природи. Гарним доповненням до вищеперелічених прийомів стане і камін, з акуратно складеними на підставці дровами. Наостанок зазначимо, що прованський стиль як найліпше підходить для заміських будинків, дач, котеджів, хоча підкорює і власників міських квартир своїм неймовірним затишком, гармонійним поєднанням кольорів і оригінальним оздобленням.

- Advertisement -
- Advertisement -