Золото в інтер’єрі

- Advertisement -





Золото в усі часи вважалося ознакою розкоші і багатства. Представляючи собі золото в інтер’єрі, неодмінно приходять на розум середньовічні палаци, багаті маєтки й гучні бали. На якийсь період золото в інтер’єрі втратило свою актуальність. Але богемний стиль, що дає відчуття достатку і постійного свята поступово повертається в моду. Головне – це вміти правильно використовувати золото в інтер’єрі і поєднувати його з різними кольорами і текстурами.
 
Існує кілька основних правил, дотримання яких допоможе вам створити по-справжньому стильний і розкішний золотий інтер’єр:
 
– все повинно бути в міру. Золото – це, безумовно, красиво, багато і розкішно, до того ж, воно візуально розширює простір. Але надлишок позолочених елементів виглядає без смаку. Тому не перегинайте з блиском;
 
– виберіть якусь одну сферу застосування золота. Це можуть бути або рами картин і дзеркал, або металеві елементи меблів, або освітлювальні прилади;
 
– золотий колір повинен вдало вписуватися в загальну концепцію інтер’єру. Пам’ятайте, що не для кожного стилю доречно використовувати золоті елементи. Найбільш поширеним є використання золота в богемному, східному стилі або бароко;
 
– золоті аксесуари тут високої якості, тому інтер’єр буде виглядати дорого і по багатому.
 
Золотий колір є досить універсальним і добре поєднується з багатьма кольорами. Найбільш вигідно золоті елементи виглядають на шоколадному або теракотовому тлі. Найбільш стильним і екстравагантним є поєднання золотого з чорним. Причому, саме чорний колір повинен бути основним, а золото має його вигідно відтіняти. Поєднання золотого і червоного кольорів створить атмосферу розкоші, багатства і пристрасті. А поєднання золотого кольору з білим, блакитним або відтінками зеленого привнесе в інтер’єр відчуття яскравості і свіжості.
 
Золото підійде для оформлення абсолютно будь-яких кімнат. Для оформлення спальні найкраще підійде використання текстилю з золотим тисненням (фіранки і постільну білизну). Щоб інтер’єр був більш гармонійним, поталу на стіни шпалери з ненав’язливим золотим візерунком. В оформленні вітальні доречно буде використовувати декоративну ліпнину, пофарбовану в золотий колір. Додайте також витончених золотих статуеток.
 
Для оформлення кухні не варто використовувати занадто багато золота. Досить буде вишуканої золотої фурнітури на меблях. Що стосується оформлення ванної кімнати, то найпростішим і оптимальним рішенням буде використання позолоченою сантехніки в ретро-стилі.

- Advertisement -
- Advertisement -