Який матеріал вибрати для водостоку?

- Advertisement -





Багато покупців при виборі будівельного матеріалу, перш за все, керуються не якістю, а його вартістю, що є абсолютно неправильним підходом. Економія на водостічній системі, може викликати багато проблем, так як при неорганізованому відводі води з даху може статися зволоження фундаменту і стін, що може викликати руйнування житла набагато раніше, ніж це очікується. Завдяки грамотно підібраною і правильно змонтованою системою водовідведення можна буде не тільки вберегти будинок, але також домогтися його повноцінної завершеності.
 
Низька вартість це єдина перевага жерстяних відсотків жолобів, в іншому системи з цього матеріалу мають тільки недоліки. Наприклад, такі труби піддаються корозії, а під час заморозків вони можуть розійтися по швах або взагалі лопнути. Жерсть є досить м’яким матеріалом, тому при будь-якому незначному механічному впливі, на її поверхні можуть залишитися вм’ятини. Мінусом оцинкованого покриття є швидке окислення, тому через кілька років на ньому з’являється іржа. Ці труби потрібно міняти кожні 10-15 років.
 
Водостоки з сталі і полімерного покриття, коштують дорожче, проте їх вартість виправдовується перевагами виробів. Ці водостоки добре протистоять корозії, відрізняються довговічністю, добре переносять коливання температури, для них не потрібно використовувати спеціальні елементи розширення. Цей різновид відрізняється високою міцністю і не потребує постійного нагляду і щорічного обслуговування, а також відрізняється багатою колірною гамою. Єдина складність цих систем полягає в транспортуванні і монтажі. Водостоки, мають полімерне покриття можуть прослужити до 150 років.
 
ПВХ водостоки. Головне достоїнство цього матеріалу, полягає в здатності витримувати будь-яку температуру. Пластику не страшна корозія, він відрізняється пластичністю і не дає лопнути трубі, при замерзанні води всередині труби, під час морозів. ПВХ водостокам не страшні механічні пошкодження, вітрові та снігові навантаження. Мінусом пластикових водостоків є порушення форми і герметичності, в разі температурного перепаду. Однак цю проблему можна вирішити, якщо використовувати компенсуючі елементи (воронки, компенсатори та інші). Вага цих відсотків набагато легше, в порівнянні з металевими водостічними системами. Якщо їх грамотно експлуатувати вони зможуть прослужити 50 років.

- Advertisement -
- Advertisement -