Сад та город на балконі

- Advertisement -





Навіть найменший балкон можна прикрасити, і тим самим створити з нього місце, що сприяє відпочинку. У вас немає дачі з садом? Нічого страшного – зробіть собі город на балконі. Деякі європейські міста мотивують своїх жителів на благоустрій балконів і терас, організовуючи конкурси на кращий дизайн. Ініціатива цікава, тому що не тільки стимулює суспільство до діяльності, але, перш за все, прикрашає околиці. Облаштування балкона – це не тільки вирощування рослин, але і трохи більш складний проект – створення функціонального місця, в якому ви зможете відпочивати, їсти або читати книгу.
 
Якщо вашим хобі є садівництво, ви, напевно, використовуєте свій балкон для вирощування рослин. Ви прекрасно знаєте, скільки це вимагає часу і уваги – підгодівля, пересадка, обрізка і полив. Серцем інвестиції товарів для саду, дачі та городу, будуть горщики, рослини і всякі аксесуари, необхідні садівникові. Якщо ви знаєте, що балкон повинен стати місцем для роботи або відпочинку у вихідні дні, сніданків в літній період, в центрі уваги буде підбір меблів, столу і зручних стільців. Крім того, необхідно хороше освітлення. Якщо балкон у вас асоціюється виключно з розслабленим відпочинком, читанням книг і журналів, крім рослин, ви повинні придбати шезлонги або гамак. Якщо ж місце розраховане на дітей, приберіть всі небезпечні речі (висячі горщики, гострі краї яких можуть поранити) і придбайте парасольку від сонця.
 
Одні люблять аскетичний стиль, який підкорив інтер’єр і декорації, інші роблять ставку на креативність і еклектику. Визначте, який стиль підходить вам, і тільки тоді вирішуйте на покупку. В іншому випадку, якщо ви вирішите придбати, наприклад, ротанг, який абсолютно не подобається, але він був за акційною ціною, ви не витримаєте його довго. Тому варто на початку придивитися.
 
На щастя, зазвичай прибирання балконів пов’язана з винесенням непотрібних меблів, посуду та інших предметів. Ви з трепетом ставитеся до кожного квадратного метра вашої квартири. Так само йде справа і з балконом, тому не потрібно захаращувати його. Продумайте кожен сантиметр, подивіться різні пропозиції і варіанти. Іноді навіть маленькі балкони можуть бути функціональними і при цьому естетично виглядати. Може бути, замість 6 стільців необхідно поставити лавку або придбати складну меблі, а в разі потреби непотрібні деталі заховати? Якщо ви плануєте поставити багато стелажів, використовуйте стіни.
 
Рослини – це дуже важливий елемент вашого балконного саду, але перш, ніж іти в магазин, почитайте, які рослини підходять для вашого балкона. Значення мають кількість сонця, вологість, температура і суспільство інших рослин. Спроба виростити жожоба, може ні до чого не привести, в той час як у сусіда на протилежному боці зростає така краса, що перехоплює подих. Горщики підбирайте для рослин, а не навпаки. Деякі квіти не люблять кераміки, дерева, металу або пластику. Так само і з травами.
 
Облаштування балкона в орендованій квартирі, буде виглядати інакше, ніж в своєму власному будинку. При першому варіанті ви можете вибрати більш дешеві рішення, наприклад, дерев’яні меблі, що є останнім часом дуже модним рішенням. Пам’ятайте, що доповнення до дизайну – це не тільки квіткові горщики, кошики, контейнери і ящики. Це також ліхтарики, текстиль (подушки, скатертини, серветки), і навіть штори і гірлянди.
 
Оборудуя балкон, ви відповідаєте не тільки за безпеку своєї сім’ї, а й сусідів знизу. Закріпіть добре горщики, не ставте ящики на перила, не вішайте елементи, які полетять разом з сильним вітром. Чи не загороджуйте собі і іншим проходи. Зміцніть меблі і полки так, щоб балконні релаксація не закінчилася нещасним випадком. Бажаємо успішної організації!

попередня стаття
наступна стаття
- Advertisement -
- Advertisement -