Вибір жалюзі

- Advertisement -





Сьогодні жалюзі – це невід’ємний елемент внутрішнього декору оселі. Їх основне завдання полягає в захисті предметів інтер’єру і шпалер від передчасного вицвітання під впливом сонячних променів.
 
Перш за все, необхідно визначитися з тим, який тип жалюзі Вам необхідний. Першими «захисниками» від сонячного світла стали горизонтальні жалюзі. Перший час їх виготовляли з алюмінію. Вони були недешеві до тих пір, поки не з’явилися жалюзі з пластикових ламелей. При виборі таких жалюзі необхідно визначитися з тим, яким чином вони будуть встановлені: у віконному отворі, над ним або на раму. При установці «на проріз» жалюзі дозволяють візуально збільшити віконний проріз. При вимірах жалюзі під такою спосіб установки ламелі повинні перекривати отвір хоча б на один сантиметр. Ідеальний такий спосіб установки для великих вікон.
 
Установка горизонтальних жалюзі у віконний отвір схожа з установкою на отвір, але більше підходить для невеликих вікон. Особливу зручність представляє спосіб «на стулку». В даному випадку у Вас завжди вільний доступ до підвіконня і для того, щоб відкрити вікно, не потрібно піднімати жалюзі.
 
Наступною різновидом є вертикальні жалюзі. Вони додадуть більше затишку в оформлення приміщення, адже в якості ламелей використовується в основному тканина. Кріплення таких жалюзі на відміну від горизонтальних можливо тільки в двох варіантах: «В отвір» і «на проріз». Це пов’язано з особливістю їх конструкції. Вони можуть зрушуватися, як в одну сторону, так і зрушуватися в різні боки.
 
Установка жалюзі «на проріз» буде доцільна, якщо буде потрібно приховати комунікації поруч з вікном, наприклад, трубу опалення, або деякі геометричні дефекти самого віконного отвору. Установка вертикальних жалюзі «в отвір» буде актуальна при геометрично правильному вікні і в разі маленького за габаритами приміщення, а також, якщо біля вікна розташовується габаритна меблі, що не дозволяє встановити жалюзі «на проріз».
 
Рулонні жалюзі або римська штора. Цей тип світловий захисту найбільш популярний останнім часом. Вони втілили в собі всі переваги горизонтальних жалюзі: це можливість розміщення штори в отвір, на стулку або на віконний отвір. А також вертикальних – використання в якості фільтра будь-якого тканого матеріалу. Палітра кольорів в даному випадку дуже різноманітна. При виборі будь-якого типу жалюзі головне – не помилитися у вимірах, а найкраще запросити досвідченого заміряє з компанії-виробника. Таким чином Ви позбавите себе від складнощів у вимірах і будете впевнені в реалізації своїх ідей.

- Advertisement -
- Advertisement -