Ротанг в інтер’єрі

- Advertisement -





Меблі з ротангу не виходить з моди з того самого моменту, як вперше з’явилася в інтер’єрі. Плетені крісла, стільці і дивани відрізняються витонченістю, легкістю і комфортом. З цього матеріалу робиться як вуличні меблі, так і гарнітури для будинку. Ротангові меблі – це мистецтво, тільки ручна робота, використання будь-яких машин і механізмів мінімально. А ще ротанг – дуже екологічний і міцний матеріал. Термін його служби складає 25 років.
 
Ротанг – це рослина, ліана, яка в довжину виростає до двохсот, трьохсот метрів, але при цьому її діаметр не перевищує 6 сантиметрів. У країнах Азії такий матеріал в першу чергу застосовувався для зведення висячих мостів. Він дуже гнучкий і міцний. Меблі ротанг здатна витримувати навантаження до 500 кг. Які ще відмінні властивості характерні для цього матеріалу?
 
Ротанг використовується не тільки для виготовлення крісел, стільців або столів. З нього можна виготовити каркас для шафи, ліжка, двері і іншого. Ротанг може застосовуватися для виготовлення повністю всіх деталей меблевого гарнітура, а може поєднуватися з іншими матеріалами. Наприклад, ротангових каркас може бути обтягнутий шкірою або синтетичними матеріалами. Або навпаки ротанг може обплітають алюмінієву основу.
 
Колір ротанга може сказати багато про що. Його неоднорідність, плями говорять про неякісну обробці матеріалу, яка безпосередньо впливає на його властивості. Такий ротанг стає менш міцним. Меблі з такого матеріалу проста в догляді. Її можна обробити пилососом або віником. Для вологого прибирання підійде будь-яка губка з миючим засобом або без. Єдине, губка повинна бути волога, а не мокра.
 
Згодом на будь-яких меблів можуть з’явитися тріщини і відколи. Меблі ротанга досить ошкурить і покрити лаком. Ротангові меблі не тільки проста в догляді, а й різноманітна в своїх варіантах. Столи, стільці, шафи з такого матеріалу можна поставити в будь-якій кімнаті в будинку. Подібна меблі є ще і прикрасою будь-якого приміщення. До того ж сучасні технології фарбування дозволяють отримати будь-який необхідний відтінок, який ідеально підійде для будь-якого інтер’єру.

- Advertisement -
- Advertisement -