Основні особливості пристрою покрівлі з металочерепиці

- Advertisement -





Технологія укладання металочерепиці досить проста. З нею може впоратися навіть людина без спеціальної підготовки і професійного досвіду. Однак слід пам’ятати, що порушення найменшого правила монтажу може привести до серйозних проблем. В результаті появи будь-якого дефекту скорочується термін служби покрівельного покриття, його надійність і міцність.
 
Перед тим як приступити до монтажних робіт, необхідно перевірити кроквяну систему. Дуже важливо, щоб діагоналі прямокутних скатів даху були абсолютно рівними. В іншому випадку замки металочерепиці можуть зміститися, а це обов’язково призведе до протікання покрівельної системи. Фахівці рекомендують перед укладанням металевого матеріалу обладнати надійний теплоізоляційний шар. Утеплювач фіксується між кроквами, а під ним закріплюється пароізоляційна плівка. Вона служить бар’єром для піднімаються з приміщення випарів.
 
Монтажні роботи починаються з пристрою обрешітки. Для цього знадобиться дошка обріза, яка набивається в горизонтальному напрямку через однакову відстань. Першою фіксується карнизная дошка. На неї будуть закріплюватися водостічні гачки і карнизна планка. Деякі фахівці проводять монтаж металочерепиці зліва направо, хоча принципового значення напрямок укладання не має. Майстер керується тільки зручністю в роботі.
 
Кожен наступний лист матеріалу підсувається під попередній. Цим забезпечується їх коректна стикування. Листи металочерепиці закріплюються саморізами. Важливо знати, що обрізки матеріалу, отримані на одному схилі даху, використовувати на інших не вийде. Щоб мінімізувати відходи, потрібно правильно проводити розрахунки металочерепиці ще до початку монтажних робіт.
 
Щоб готовий дах відповідала всім вимогам, необхідно дотримуватися всіх правил її монтажу. Фахівці рекомендують виконувати всі роботи в спеціальному взутті з м’якою підошвою. При переміщенні майстра по покрівельної конструкції матеріал не буде деформуватися, а захисний полімерний шар не пошкодиться. Для роботи з металочерепицею рекомендується використовувати спеціальні інструменти.
 
Вони повинні виключати іскроутворення і не допускати перегрівання металу. Після закінчення укладання матеріалу покрівлю потрібно обладнати водостічної системою і захисними аксесуарами: огорожею, сходами або перехідними містками.

- Advertisement -
- Advertisement -