Інтер’єр будинку і квартири. Підбір кольорів інтер’єру в квартирі

- Advertisement -





Квартира для кожної людини повинна бути затишною і зручною. Особливо велику роль в цьому відіграє правильно і зі смаком підібраний обстановка квартири.
 
Вітальня – це та кімната, де проводиться більшу кількість часу. Саме в неї вкладено більшу кількість витрачених коштів. Попадання в кімнату малої кількості світла повинні спонукати до теплих тонів. Якщо хочеться змінювати обстановку часто, при цьому нести незначні грошові витрати, найкраще вибирати кольору, які дала нам природа (бежевий, коричневий і т. П.). Надати ще більший затишок у вітальні допоможе килим.
 
Більш практичним буде килим з візерунками, так як будь-яка пляма на ньому буде менш помітним, при неможливості його видалення, ніж на однотонному. Килими в темних тонах також важко підтримувати в чистоті. Штори завжди допоможуть змінити атмосферу. Вдень вони найчастіше розсунуті по сторонам і нічого не привносять своїм існуванням в інтер’єр, а вночі стають візерунчастої стіною, яка ще більшим кольором наповнює кімнату. Ось тут ви зможете знайти величезну кількість корисних порад з облаштування вітальні.
 
Спальня – це дуже особиста кімната. Її кольори і візерунки в інтер’єрі повинні відповідати характеру її мешканця. У цій кімнаті можна поекспериментувати зі стелею і зробити на ньому малюнок або красиві візерунки. Так як людина проводить в спальні невелика кількість часу цей малюнок не буде напружувати обстановку і очі. Спальня для підлітка, в якій він займається і приймає гостей, не повинна розслабляти. Спальня самого маленького мешканця повинна бути призначена для ігор. Необхідно вибрати нейтральний фон для того, щоб не навантажувати кольором, і без того, розфарбовану яскравими квітами іграшок книг і різноманітних деталей, кімнату.
 
Сама багатофункціональна зона в квартирі – це кухня. При виборі матеріалів з яких буде складатися інтер’єр потрібно перш за все спиратися на практичність. Але в кольорах можна не обмежуватися. Основним матеріалом при виборі меблів залишається дерево, що додає м’якість інтер’єру кухні. Тона цього матеріалу можна поєднувати з підлогою або стінами. Можливий і контраст між ними. Багатьом господаркам краще поверхню меблів з пластика, металу і кераміки. Це дуже практичний, функціональний і створює вид чистоти матеріал. Незайвими будуть корковий підлогу і оббивки з тканини, якщо кухня це і місце для прийому їжі. Це створює затишок і поглинає шуми, які виходять від техніки в кухні.
 
Проявити всі свої таланти в поєднаннях кольору і фактури можна саме у ванній кімнаті. Щоб ванна не виглядала холодної, дуже важливий вибір кольору. Підбирати його потрібно дуже ретельно, особливо колір обладнання, адже він грає основну роль. Щоб у ванній кімнаті не було акустичного фону, потрібно підібрати звукопоглинальні матеріали. Обов’язково варто зробити хорошу вентиляцію, так як у ванній кімнаті зазвичай накопичується волога. Якщо будинок розташований в місцевості, де вода подається жорстка, краще не вибирати темні кольори обладнання у ванній. Інакше будуть видні вапняні відкладення.

- Advertisement -
- Advertisement -