Використання каменів в дизайні ділянки

- Advertisement -





Після зведення житлового будинку на дачній ділянці часто залишається велика кількість каменів. Вони залишилися після використання в будівництві піску. З їх допомогою можна звести стильне сховище для дров. Вам знадобляться для такої конструкції камені і металева сітка. З каменів можна зробити стовп, біля яких садять виткі рослин. Така композиція виглядає природно і натурально. З їх допомогою також можна побудувати стіну, щоб закрити не дуже примітні частини саду і ділянки, наприклад, це місце для зберігання компосту.
 
Камені є одним з основних елементів для зведення японського саду. Взагалі в японському саду обов’язково має бути присутня вода, наприклад, струмок і камені. Зелені насадження мають другорядне значення. При створенні кам’яних стовпів можна використовувати звичайну сітку. Кучеряві рослини будуть за неї чіплятися в міру зростання, а сама сітка відмінно гармонує з камінням. Щоб сітка згиналася для створення каркаса під прямим кутом, можна використовувати бруски.
 
Щоб вся сітчаста конструкція витримувала вага каменів, її потрібно скріпити дротом. При цьому кути і сторони, які знаходяться один навпроти одного, теж з’єднують між собою. Щоб стовп був стійким, можна зробити для нього фундамент, або ж піти по більш простому шляху. Для цього необхідно утрамбувати ділянку землі, насипати подушку з піску, потім зробити основу, викладену плиткою для доріжок. Навіть якщо потім з’являться якісь деформації, їх самостійно буде легко усунути.

- Advertisement -
- Advertisement -