Нюанси дизайну ділянки

- Advertisement -





При оформленні ділянки спробуйте уявити, як він буде виглядати з боку вулиці. Замаскуйте непривабливі місця і господарські споруди. Найкраще, якщо з боку вулиці буде газон, клумба, красива доріжка, ставок. Можна розставити уздовж доріжок садові світильники, які працюють з використанням сонячної енергії. Вони красиво світяться літнім вечором.
 
Ставок теж можна підсвітити, причому використовувати як зовнішню, так і внутрішню підсвітку. Город і господарські будівлі повинні перебувати на дальній частині ділянки. Якщо в деяких місцях нічого не росте, встановіть там скульптуру або фонтан. Можна також поставити контейнери з квітами.
 
Щоб зрозуміти, які саме частини ділянки взагалі не використовуються, зробіть кругову фотозйомку ділянки. Станьте посередині території і робіть знімки, поступово повертаючись за годинниковою стрілкою. При цьому в кожен знімок повинна потрапляти невелика частина попереднього.
 
Потім роздрукуйте всього фото, розкладіть їх по порядку і уважно вивчіть. Так ви побачите невикористовувані ділянки вашої території, які вислизають при звичайному огляді. Якщо у вас на ділянці є непотрібне або старе дерево, що не зрізайте його під корінь, залиште пеньок заввишки, наприклад, п’ятдесят сантиметрів, поглибите його і насипте землю, розмістіть там клумбу.
 
Можна поставити біля паркану стару драбину і влаштувати на ній невеличкий город або квітник. Використовуйте для цього ящики, прикріпіть їх до сходів і посадіть туди зелень або квіти. Можна зробити альпійську гірку за допомогою каменів і багаторічних рослин.

- Advertisement -
- Advertisement -