Правила розміщення будівель на ділянці

- Advertisement -





Дачну ділянку не закінчується на розміщенні тільки житлового будинку. Звичайно, це основа присадибної території, її центр, однак для повноцінного життя потрібні і господарські споруди. Для їх розміщення слід керуватися правилами і нормами, які вказані в положеннях.
 
Господарські будівлі повинні перебувати від основної будівлі на відстані від десяти до п’ятнадцяти метрів. Це правило продиктовано міркуваннями комфорту самих мешканців. Також варто розміщувати споруди і зони логічно. Наприклад, очевидно, що зона відпочинку не повинна бути біля пташника. Хозблок може включати в себе кілька відділень. Наприклад, якщо душ і туалет не перебувають в самому будинку, то їх можна розмістити в господарському блоці разом з майстернею, пташником, місцем для дров.
 
При цьому можна купити готовий блок у вигляді контейнера, він має компактні розміри і підійде для невеликої ділянки. Для зведення блоку можна використовувати цеглу, пінобетон або дерево. Якщо використовувати дерево, то спочатку зводиться дерев’яний каркас, потім стіни обробляють сайдингом або деревом, утеплюють мінеральною ватою або з використанням ековати.
 
Гараж краще розмістити окремо, нехай він знаходиться ближче до дому, що господарський блок. Також на території ділянки можна розмістити баню, теплицю, дитячий майданчик. Баня може бути зведена з різних матеріалів, всередині для обробки використовується в основному дерево. Найчастіше лазня включає в себе парилку, мийне відділення, передбанник. Мийне відділення можна викласти керамічною плиткою. Для парильні краще підходить липа, а для передбанника можна використовувати сосну.

- Advertisement -
- Advertisement -