Ландшафтний дизайн майбутнього

- Advertisement -





Майбутнє починається сьогодні. Цю думку підтримують винахідники, письменники-фантасти, творці комп’ютерних програм, інші фахівці. Не залишаються осторонь і ландшафтні дизайнери, які створюють завтрашній день в парках і садах. Рано чи пізно настане такий момент, коли елементи футуристичного дизайну з’являться і на дачних ділянках. Сьогодні створювати затишок і тепло ми намагаємося, набуваючи дизельні генератори 6 квт, і це найправильніше рішення.
 
У сінгапурському парку Gardens By The Bay розроблена композиція «Сади біля затоки». Освітлені дерева-скульптури працюють на сонячних батареях. Немає необхідності піклуватися про воду для поливу рослин, так як технічні пристрої самі збирають її. Якщо відвідувач парку зголоднів, то покуштувати місцеву кухню можна безпосередньо в «кроні» дерева, де розташований ресторан. Немає бажання йти в супермаркет? На сусідньому «дереві» причаївся продовольчий магазин. Крім того, футуристичні конструкції підтримують ліани, тим самим поєднується турбота про природу з комфортом для людини. Частина рослин приховують спеціальні біокупола.
 
У парку немає чітких ліній і правильних доріжок. Звернувши за кут, відвідувач потрапляє абсолютно в іншу обстановку, що робить прогулянку неймовірно цікавою. Не важко буде усамітнитися і скористатися Інтернетом. Незвичайний парк є і в Шотландії. Розробники назвали своє дітище «Парк космічних роздумів». Дизайнери прагнули втілити ідею єдності людини і світобудови, тому віддали перевагу плавним лініям і перетікає одне в одного силуетах.
 
Тут рукотворні пейзажі сусідять зі справжніми деревами, пагорбами і чагарниками. Основна визначна пам’ятка парку – скульптурні зображення відкриттів і досягнень людини: ланцюжок ДНК, спіраль розвитку Всесвіту і багато іншого. Футуристичні ідеї дизайну втілюються по всьому світу. Цікавими проектами є сади на даху хмарочоса, мости-парки, озеленені сміттєві контейнери і т.д.

- Advertisement -
- Advertisement -