Які бувають сади

- Advertisement -





Якщо планується будівництво житла за містом, то передбачається і оформлення території навколо будинку, котеджу або дачі. Один з варіантів такого оформлення – сад. Сади бувають французькі, російські, італійські, ісламські і японські. У кожного саду є свої особливості.
 
Так, французький сад має чітку планування, широкі алеї і строгі боскети. Гуляючи по такому саду, можна милуватися підстриженими деревами та чагарниками, килимовими квітниками. Французький сад повинен відповідати стилю будинку і, як би, підкреслювати своєрідність будівлі. Для російського саду характерне поєднання краси і користі, тому російський сад може поєднуватися з городом. Планування не настільки регулярна, іноді навіть спеціально створюються зарості. У літню пору в російській саду добре полежати на травичці з цікавою книгою. А якщо немає хорошого пледа, то серед постільна білизна Іваново цілком можливо вибрати підходящий варіант.
 
Італійці розміщують свої сади на терасах. Для того щоб рослини не опускалися на землю, використовуються підпірні стінки. Італійські сади також прикрашаються статуетками, сходами, балюстрадами та іншими архітектурними деталями. Як і французькі, італійські сади мають строге планування. Малі архітектурні форми є і в англійських пейзажних садах. Рослини тут розташовані нерегулярно, зате є багато звивистих доріжок, водойм і струмків. Доріжки посипані піском або покриті гравієм, а архітектурні деталі виконані з дерева або каменю.
 
В ісламських садах рослини посаджені по квадратах. Усередині квадратів розташовані фонтани. У таких садах росте багато квітів з яскравими запахами (троянди, лілії) і пряних трав, встановлені клітки з птахами. Японський сад призначений не для прогулянок, а для споглядання і релаксації. Тому для створення японського саду досить декількох каменів і невеликого водоймища на тлі природного середовища.
 
Оформляючи садову ділянку, можна зупинитися на одному з перерахованих стилів садів, а можна взяти елементи від кожного стилю і створити власний ландшафтний дизайн.

- Advertisement -
- Advertisement -