Конструкції саду з габіона

- Advertisement -





Ще за радянських часів, пам’ятається, які металеві ящики були для пляшок кефіру і молока. Здавалося б зовсім проста конструкція, але вона мені дуже подобалася, і ці ящики для інших цілей було неможливо пристосувати. Але зараз це вже раритет. Навіть якщо у вас буде велике бажання, ви не зможете їх знайти, хіба що на горищі у старенької бабусі. Може зовсім і не зрозуміло, чому мене так залучали ці ящики з мого дитинства, але зараз є один будівельний матеріал, який дуже схожий на ті ящики, і це – габіон.
 
Наша місцевість зовсім гориста, але перепади температури зустрічаються дуже часто. Тому у нас є підпірні стіни. Місцеві власники витрачають багато часу і грошей, щоб встановити бетонні підпірні стіни, роблячи їх з каменю, якого і так мало вибору, так як наш клімат не дозволяє легко знайти потрібну породу каменя. А коли з’явилися габіони, це не тільки спростило наші витрати на виготовлення масивних стін, але і дозволило ландшафтним дизайнерам і архітекторам розширити горизонти уяви, пропонуючи замовникові оригінальну ідею.
 
Що тільки зараз не придумають для комфорту і краси саду. У 1984 році одні з перших габіонів зміцнювали в Болоньї річки Рено. Це були дуже щільно набиті кошика, які стали захистом гарматних батарей під час Кримських і Наполеонівських воєн. Тому надійність габіонів перевірена роками, і використання їх в ландшафтному дизайні просто необхідно.
 
Габіон – це контейнер, який пліток з оцинкованої, полімерної або сталевого дроту, і наповнений сипучим матеріалом. Розмір цих елементів не перевищує осередок габиона. Існує ще подібна Габіони один різновид конструкцій – це пергон. А відмінність між ними тільки в тому, що габіони плетуть з дроту, а пергони роблять уже з зварених прутів.

попередня стаття
наступна стаття
- Advertisement -
- Advertisement -