Використання зварювання в сучасному будівництві

- Advertisement -





При виконанні ремонтних і будівельних робіт, як правило, не обійтися без зварювання. Крім безпосередньо апарату для зварювання, для цього потрібні і спеціальні витратні матеріали: рукава, флюси, пальники, електроди. Сьогодні ми будемо говорити про зварювальних електродах, так як вони є головною ланкою в ланцюжку створення металевих конструкцій. Їх використання знайшло широке застосування в сфері будівництва.
 
Жодне будівництво або об’єкт не обходяться без створення зміцнювальних конструкцій. Сфера практичного використання металів різноманітна. З їх допомогою підсилюють фундаментну і стінну частина будинку. Арматура застосовується для захисту від зовнішніх механічних впливів колон. Ручна дугова зварка сьогодні є одним з найбільш затребуваних способів з’єднання металевих конструкцій. Технологія зарекомендувала себе з найкращого боку. З’єднання конструкцій виконується з застосуванням спеціальних виробів, які називаються електроди.
 
У будівництві застосовують різні види цих елементів. Їх вигляд визначається в залежності від конструкцій, які потрібно з’єднати. Розрізняють такі марки електродів, як ОЗЛ-8, МР-3, МР-3 с, УОНИ-13/55, ОЗС-12, ЦТ-11 і інші. На ринку дана продукція представлена ​​в широкому асортименті. Важливо відзначити, що електроди необхідно використовувати виключно за призначенням. Немає ніяких гарантій, що такий шов протримається довго, а ризикувати такими речами не можна.
 
Покриття, яке наноситься зверху на електрод буває декількох типів. Розрізняють кисле, целюлозне, основне, рутилове і змішане покриття. Залежно від виду покриття виробники створили спеціальне маркування. З її допомогою можна швидко визначити, до якого класу належить витратний матеріал і з яким металом його варто використовувати. Отже:
 

  • електроди зварювальні з кислим покриттям позначають буквою «А». У своєму складі вони містять окису заліза, кремнію та марганцю;
  • основне покриття витратних матеріалів позначають великою літерою «Б»;
  • рутилове покриття – «Р». Основний компонент – рутил. Крім того, зустрічаються електроди з додатковими органічними речовинами;
  • целюлозне покриття маркується літерою «Ц». До його складу входять органічні речовини, а також борошно. Вона забезпечує захист в процесі здійснення зварювальних робіт. Тут все повинно бути на вищому рівні.

 
Придбати електроди зварювальні ви можете в компаніях, магазинах та на сайтах.

- Advertisement -
- Advertisement -