Вибираємо штори для спальні

- Advertisement -





Залежно від дизайну вашого приміщення, ми відповідно підбираємо «одяг» для наших вікон. Останнім часом спостерігається тенденція робити акцент на таких стилізованих рішеннях, як готичний стиль, бароко, рококо, хай тек і інші. Дані напрямки характеризують особливі риси історичного минулого. Роблячи акцент на дизайні ретро простору, необхідно враховувати не тільки підбір інтер’єру, стилізованого його розташування, а також дизайн і пошиття штор.
І так, розглядаємо варіант інтерпретованого втілення штор для спальні. Використовуючи старовинний тип візуалізації, необхідно враховувати, що однією з особливостей декору шторного комплекту буде ламбрекен. У період Середньовіччя, звідки, власне кажучи, і пішло використання цієї деталі, вікна палаців, знатних маєтків прикрашалися шторами з важкої тканини, нерідко пошиттям служив такий важкий матеріал як оксамит, який обов’язково зверху прикрашався ламбрекенами, що складається з п’яти і більше півкілець.
У наш час в сучасному втіленні ретро інтер’єру використовують до трьох ламбрекенів, однак, може бути використовували б і більше, але нинішні новобудови не мають настільки великими метражами віконних прорізів. При виборі штор в спальню, необхідно враховувати те факт, що вони повинні нести в собі не тільки декоративну функцію, а й практичну. Ізоляція від шуму машин, ліквідація світла під час денного або нічного відпочинку, відштовхування пилоутворення на поверхні.
Природно, вибираючи по практичному призначенню штор, необхідно враховувати і колірне рішення, яке ідеально підійде під ваш інтер’єр. Вибирайте свій стиль, експериментуйте і створюйте затишок в своєму будинку, дбаючи не лише про простір, але і про вікна.

- Advertisement -
- Advertisement -